top of page
this is old stuff...but i still like it

CHILDREN

erindringer

Holdt en utstilling med barndomsminner, fra min oppvekst i Oslo. Motivene er hentet fra fotografier i eget album fra tidlig 70-tallet. Her et lite utvalg av maleriene fra denne utstillingen.

Fra Oslo Bys Historie:

(Byråkratienes by" bind 5, Cappelen 1994)

For barn var verden delt i to. Ute ble det skapt av barna selv. Når mor sa "ut og lek", kunne hun nok bestemme at de skulle ut. Men ikke om de skulle leke, hva de skulle leke, eller med hvem. Mor holdt oppsyn fra vinduet, for å se at alt gikk riktig for seg. Uteverden og inneverden grep forholdsvis lite over i hverandre. Mor blandet seg lite i uteleken, og barnas venner oversvømte ikke leiligheten inne. 

---

Balleker, slengtau og hoppe paradis, var leker som samlet både jenter og gutter. Ofte så man også en gutt og jente sitte i trappeoppgangen eller liknende, og bytte frimerker, servietter, fotballkort eller glansbilder.

ROSA

Jenter liker rosa! På Danseloftet i Oslo, på tidlig 2000-tallet, myldret det av søte små jenter i rosa danseutstyr. Jeg hadde stor glede av å male disse så utpreget feminine små dansebarna. Og på den store dagen, da familie og venner ble invitert til avslutning med danseoppvisning, var den største gleden for flere av barna å få medalje.  Her er et lite utvalg av maleriene jeg malte fra denne tiden.

JENTER

Barn, og særlig små jenter, ble inspirasjonskilden for malerier noen år. Jeg malte mange malerier av festkledde jenter, i de fineste kjoler. Men hentet også  motiver fra hverdagssituasjoner. 

bottom of page