top of page
web-19071208.jpg

About me

Kirsti Aasheim (1966) graduated from University in Oslo and Akershus University College in 1999. Is trained product designer, and have pre and post-graduate courses in art discipline with trained artists. She lives and works in Oslo.

 

Kirsti Aasheim work mostly with paintings and graphic prints.

 

She is a member of Norwegian Printmakers Studio in Oslo, and produces her own graphics there.

You can buy selected works here:

Galleri Fineart - Oslo

Galleri D40 - Oslo

Galleri Briskeby - Oslo

Galleri Athene - Drammen

Gallerii - Tønsberg

_______________________

Kirsti Aasheim (f.1966) fikk cand.mag grad fra Høgskolen i Akershus i 1999. Har bachleor i Produktdesign fra Høgskolen i Akershus, og faglærerutdanning fra Høgskolen i Oslo.

 

Har vært medlem av Norske Grafikeres Verksted i Oslo siden 2009, og produserer sin egen grafikk der. Har vært kursleder i flere år, på silketrykk som verkstedet holder. Har også gått i lære hos kunsthåndverker og smykkekunstner Millie Behrens. Har flere forskoler og etterutdanningskurs i kunstfaget med utdannede billedkunstnere. Arbeider nå hovedsakelig med maleri og grafikk.

 

Jeg benytter ofte fotografiet som skisseblokk når jeg er ute og finner motiver til mine malerier og grafiske arbeider.  Motivene mine er i et figurativt formspråk, og fotografiet fanger raskt hva som befinner seg på stedene der jeg er. Ofte er det ferdige arbeidet annerledes enn det fotografiske underlaget.

 

Etsningene er ofte resultater  av mange tegnede skisser i etterkant. Det er en stemning jeg er ute etter, ikke selve beskrivelsen av stedet jeg har vært på. Benytter forskjellige grafiske teknikker som koldnål og aquatint etsninger, silketrykk, litografi og fotopolymer i mine arbeider. Flere av motivene går igjen i de forskjellige teknikkene, og trykkes også i flere  fargeutgaver. På denne måten henter jeg frem forskjellige stemninger i samme motiv. Jeg arbeider ofte i serier. Følger et tema, og utforsker dette i flere arbeider.

 

Opplagene er ikke så store, da alle arbeidene trykkes manuelt. Ørsmå avvik i trykkene kan forekomme. Jeg mener selv at disse små sporene etter håndarbeidet, gjør arbeidet  mer interessant enn det perfekte maskinelle.

bottom of page